fredag 9 mars 2012

dinner

                                                                Idag blev det lax till middag.                                 
När jag kom hem stod det klart med ungsbakad lax, sås och kokad broccoli som min underbara mamma har lagat idag.                                                                            

 Rätten tar egentligen ingen tid alls att laga, det är även lätt att ha allt hemma eftersom du kan ha både fryst lax och fryst broccoli.                                                                         

 Laxen tinar du, (om den är fryst) och lägger i en ugnssäker form. På laxen häller du 4 dl cream fraiche med smak och fetaost och soltorkade tomater. Mamma hade även på riven parmensanost.
Efter de - in i ungen på ca 200 grader i 30 minuter. Ha bara koll på när de är klart.                           

  Under tiden kokar du upp vatten till broccolin, du kan även ha morötter och andra saker i med. Koka sedan broccolin i några minuter med salt. Och klart!                                               

Tips! - Vill du ha mera smak på broccolin brukar jag pressa en vitlök och hälla lite citronsaft + olivolja över.

/ Evelina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar