måndag 13 februari 2012

müsli

God morgon på er!  
Sitter här och äter min hemmagjorda müsli från igår! Mums!  Ska upp till stallet och ta hand om min älskling innan tjejerna kommer hit för mys och pluggdag!


Müsli är en bra start på dagen eftersom det är baserad på havregryn innehåller många fibrer som mättar länge och är bra för magen och matsmältningen.

Men tänk på att de ska vara lågt fett och socker innehåll, vilket inte alltid stämmer på de man köper. De köpta müslin som är rostade innehåller ofta smör och choklad..
Det optimala är givet att göra sin müsli själv.

och i min müsli är de:
havregryn
solrosfrön
sesamfrön
linfrön
vetekli

vatten
rapsolja
+ en skvätt honung

torkade frukter
(dock inte lika mycket som på bilden, la dom medvetet på plats för fotografi (a) busigt..)

Du blandar torra ingredienser och tillsätt vattnet, rapsoljan samt honungen, och rosta sedan i ugnen ca 20 minuter på 100 grader - tills de blir "rostat" (lite brunt). När de kallnat lägger du i de torkade frukterna!

Vill du ta bort det söta helt är det bara att skippa honungen och de torkade frukterna. Jag äter min müsli med verum hälsofil, som är både nyttig och super god!

/ evelina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar